Miljøforhold

Miljømæssige forhold

I henhold til Lov om miljøvurdering af planer, programmer og konkrete projekter jf. lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 skal kommunen gennemføre en miljøvurdering, hvis en given plan må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet.

Som hovedregel er planer, der fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, omfattet af lov om miljøvurdering, og disse planer skal derfor “screenes”, dvs. at der skal gennemføres en kort, indledende vurdering af, om der skal gennemføres en egentlig miljøvurdering.

Ud fra “screeningen” beslutter Byrådet, om en plans påvirkning på miljøet har en karakter og et omfang, der kræver, at der skal gennemføres en egentlig miljøvurdering. 

Lokalplanen muliggør etablering af indendørs og udendørs idrætsfaciliteter samt daginstitution og ændrer ikke væsentligt på de overordnede forhold inden for lokalplanområdet.

På baggrund af screeningen af Forslag til lokalplan 306.4 for Solrød Idrætscenter og Børnenes Idrætshus besluttede Byrådet den 6. september 2021, at der ikke skulle udarbejdes en miljøvurdering af lokalplanforslaget. Afgørelsen er ikke blevet påklaget.

Klagevejledning

Hvis du ønsker at klage over en beslutning om, at planen ikke skal miljøvurderes, skal dette ske i forbindelse med offentliggørelse af planforslaget.
Klagen skal sendes til Planklagenævnet og være indgivet inden 4 uger fra offentliggørelsen af planforslaget.

Læs mere om klagevejledning her.