Baggrund og høring

Byrådet vedtog i januar 2021 at der skal opføres en ny hal i Solrød Idrætscenter. For at realisere hallen skulle der udarbejdes et nyt plangrundlag, da hallen ikke kunne opføres inden for den eksisterende lokalplans rammer.

Lokalplan 306.4 for Solrød Idrætscenter og Børnenes Idrætshus er udarbejdet forbindelse med realiseringen af en ny sportshal i Solrød Idrætscenter. Da hallen ikke kan opføres inden for rammerne af den eksisterende plan er der behov for, at der vedtages en ny lokalplan. Den nye lokalplan skal samtidig muliggøre en eventuel fremtidig udbygning af daginstitutionen Børnenes Idrætshus samt opførelse af nye klubfaciliteter til fodboldklubben Solrød FC. Desuden ønsker Solrød Kommune med planen at skabe et større fokus på klimatilpasning, bl.a. ved at muliggøre etablering af anlæg til regnvandshåndtering.

Offentlig høring 

Lokalplanforslaget har været i offentlig høring i perioden fra den 9. september til den 4. november 2021, begge dage medregnet.

Ved høringsfristens udløb var der indkommet 8 skriftlige høringssvar med bemærkninger og ændringsforslag til lokalplanforslaget. Der er høringssvar fra 2 borgere, 2 idrætsklubber, en arkitekt, Solrød Sogns Menighedsråd samt 2 myndigheder.

Borgermøde

Der blev afholdt et borgermøde den 27. september 2021 med deltagelse af ca. 20 borgere, foreninger, byrådsmedlemmer og medarbejdere fra administrationen.

Der blev på borgermødet bl.a. spurgt til:

  • Udvidelse af daginstitution
  • Trafikale forhold, herunder benyttelse af stiforbindelser og hastigheder på adgangsvejene.
  • Parkeringsforhold, herunder manglen på pladser i spidsbelastningsperioder.
  • Hal mellem tennisbaner og Litorinaparken (delområde V i lokalplanforslaget), herunder placeringen i forhold til Solrød FC’s brug af banen.
  • Lokalplanproces, herunder manglende inddragelse af foreninger
  • Klubhus for Solrød FC

Ændringer fra planforslaget

På baggrund af de indkomne høringssvar er muligheden for bebyggelse mellem tennisbanerne og Litorinaparken fjernet fra lokalplanen. Det betyder, at delområde V i den endelige lokalplan er det, der var delområde VI i planforslaget.

Der er herudover foretaget enkelte administrative og redaktionelle rettelser, som ikke ændrer ved betydningen i bestemmelser og redegørelse i lokalplanen. Blandt andet er der foretaget en mindre justering af afgrænsningen mellem delområde I og III, for at give mulighed for etablering af parkering på et areal mellem Børnenes Idrætshus og det eksisterende parkeringsareal.

Det er vurderet, at ændringerne ikke er af væsentlig karakter og at planens intentioner fastholdes.