Lokalplanområdet nu og fremover

Eksisterende forhold

Lokalplanområdet er på knapt 15 Ha. og ligger centralt i Solrød Strand, tæt på Solrød Center og Solrød Strand Station. Området er afgrænset mod syd af Uglegårdsskolen, mod vest af Litorinaparken, mod nord af parcelhusbebyggelse og mod øst af S-banen.

Mod boligerne nord for området er der et grønt bælte, som delvist afskærmer boligerne fra idrætscentret.

Hovedbygningerne i Solrød Idrætscenter består af tre sportshaller og en svømmehal samt en central café, midt mellem hallerne og svømmehallen.

Nord for hallerne ligger den integrerede daginstitution Børnenes Idrætshus, med plads til ca. 230 børn. Nord for daginstitutionen ligger et ubebygget areal.

I lokalplanområdets nord-vestlige hjørne er der opført en tennishal samt udendørs tennisbaner. Mellem bebyggelserne er der desuden anlagt fodboldbaner, og mod den nordlige afgrænsning blev der i 2016 anlagt to kunststofbaner.

Fremtidige forhold

Bestemmelserne i planen påvirker ikke områdets nuværende lovlige forhold, men træder i kraft ved fremtidige ændringer inden for området.

Området udlægges til offentlige formål i form af idræts- og sportsanlæg samt daginstitution.

Inden for de angivne byggefelter må der opføres bebyggelse i op til 10,5 meter og 2 etager. Udlægget af byggefelter giver mulighed for placering af den nye sportshal på enten den sydlige eller den nordlige side af den eksisterende Hal C.

Lokalplanen giver også mulighed for en eventuel fremtidig udvidelse af daginstitutionen Børnenes Idrætshus.

Områderne udenom SIC og tennishallen udlægges til udendørs idrætsfunktioner i form af eksempelvis fodboldbaner og tennisbaner.

Mellem opvisningsbanen og kunsstofbanerne giver lokalplanen mulighed for opførelse af nye klubfaciliteter til fodboldklubben Solrød FC.

Området nord for daginstitutionen friholdes for byggeri og skal i stedet anvendes til regnvandshåndtering, udendørs sportsfaciliteter, eller friarealer, eksempelvis i forbindelse med en eventuel udvidelse af Børnenes Idrætshus.

Lokalplanen tillader bebyggelse i delområderne I og III. Delområderne II, IV og V må ikke bebygges, ud over med småbygninger og tekniske anlæg til områdets betjening og forsyning.

Delområde I

I delområde I, inden for byggefelt 1, er er opført tre sportshaller samt en svømmehal. I forbindelse med disse er også etableret administrative faciliteter samt caféområde.

Bebyggelse i byggefelt 1 må opføres i maks. 8,5 meters højde og 2 etager. Derudover må der etableres tekniske anlæg på tag i op til to meter herudover, blot de sikres inddækket eller indarbejdet arkitektonisk samt er trukket minimum 3 meter tilbage fra tagets kant. Der kan desuden etableres kælder/opføres hal ned til 4 meter under terræn.

I byggefelt 2 er der etableret en tennishal. Byggeri inden for byggefelt 2 må maks. opføres i 10,5 meters højde, hvilket svarer til den eksisterende hal.

I byggefelt 3 giver lokalplanen mulighed for etablering af nye klubfaciliteter til Solrød FC i form af klubhus og omklædning. Bebyggelse i byggefelt 3 må opføres i maks. 4,5 meters højde.

Facader i delområde I skal overvejende udføres i fibercement, tegl, beton, træ, metal og glas, mens mindre partier kan opføres i andre materialer.

Delområde III

Daginstitutionen Børnenes Idrætshus er opført inden for delområde III. Lokalplanen giver mulighed for en eventuel fremtidig udvidelse af daginstitutionen.

Bebyggelse i delområde III må opføres i maks. 8,5 meter og med facader i fibercement, tegl og træ, for at skabe sammenhæng med de eksisterende bygninger.

Tage i delområde I og III

Tage i delområderne I og III kan ud over hvad bestemmelserne for de enkelte områder muliggør, udføres med henblik på opsamling af solenergi, regnvand, begrønning eller en kombination heraf.

Ubebyggede arealer skal enten etableres som udendørs idrætsfaciliteter, såsom boldbaner, anlæg til håndtering af overfladevand eller friarealer.

Der kan på ubebyggede arealer etableres beplantning, ligesom der kan etableres tribuner og småbygninger, som depotrum, til områdets betjening.

Lokalplanområdet skal vejbetjenes fra tre veje; Engmosevej, Tingsryds Allé og Litorinavej.

Lokalplanen giver mulighed for, at anlægge en vejforbindelse fra Engmosevej til Tingsryds Allé. I tilfælde heraf skal det sikres, at den eksisterende sti, som løber under S-banen ind i området, skal kunne benyttes sikkert, hvorfor Solrød Kommune skal godkende vejprojektet inden etablering.

Der skal etableres parkeringspladser i området svarende til 1 plads pr. 25 m² opført etageareal i de fem byggefelter.

Ved opførelse af ny hal i byggefelt 1 inddrages et antal parkeringspladser, som skal sikres genetableret syd for svømmehallen.