Anden planlægning

Herunder kan du læse om, hvordan lokalplanen forholder sig til anden relevant planlægning.

Landsplandirektivet Fingerplan 2019 omfatter alle hovedstadsområdets kommuner og udgør det overordnede grundlag for kommunernes planlægning af byudvikling, byomdannelse, grønne kiler, trafikanlæg m.m. Skolevej 70 er beliggende inden for "landområdet" i det øvrige hovedstadsområde i Fingerplan 2019. Lokalplanforslag 193.1 for Solbakkegård, Skolevej 70, med tilhørende forslag til kommuneplantillæg nr. 6 har til formål at udlægge arealet til offentlig formål. Området fastholdes i landzone, og anvendelsen (offentlig formål) vurderes at være af lokal karakter, i overensstemmelse med Fingerplan 2019. 

Området er beliggende i landzone og ikke omfattet af en kommuneplanramme. Lokalplanen ledsages derfor af forslag til kommuneplantillæg nr. 6. Formålet med tillægget er udlægge en ny ramme for ejendommen matr.nr. 10e Havdrup By, Havdrup til offentlig formål, og daginstitution, skole/SFO, foreninger og fritidsliv. Der fastsættes en bebyggelsesprocent på 15, en maks. højde på 8.5 meter og et maks. etageantal på 1.5. Herudover gælder kommuneplanens generelle rammer for lokalplanlægning. 

Ejendommen er helt eller delvist omfattet af en række andre udpegninger i Solrød Kommuneplan 2021:

  • Fremtidig omfartsvej (sydlige del af grunden)
  • Støjende friluftsanlæg zone A
  • Kirkeomgivelser (langs vejen)
  • Område med bevaringsværdigt kulturmiljø (hele grunden)
  • Særligt værdifuldt landbrugsområde (hele grunden)
  • Skovrejsning uønsket (hele grunden)
  • OSD-område (hele grunden)
  • Større friluftsanlæg zone 2

Tillægget ændrer ikke ved disse udpegninger. Det betyder, at arealreservationen til en fremtidig omfartsvej syg om Gl. Havdrup fastholdes. 

Solrød Kommune ikke har registreret planområdet som risikoområde for oversvømmelser

Kommuneplantillægget kan ses digitalt på www.kommuneplan.solrod.dk under ”Tillæg”. 

Lokalplanområdet ligger inden for et område med drikkevandsinteresser, hvilket betyder at der skal tages hensyn til grundvandet. Der må som hovedregel ikke ske arealanvendelse, som udgør en fare for forurening af grundvandet, inden for områder med drikkevandsinteresser. Bestemmelserne i Lokalplanforslag 193.1 for Solbakkegård, Skolevej 70, med tilhørende forslag til kommuneplantillæg nr. 6 vurderes ikke at være i strid med dette.

Området er ikke omfattet af andre lokalplaner eller kommuneplanrammer. 

Natura 2000-områder EU’s naturbeskyttelses-direktiver, fuglebeskyttelsesdirektivet og habitatdirektivet pålægger EU's medlemslande at bevare en række arter og naturtyper, som er sjældne, truede eller karakteristiske for EU-landene. Det skal ske ved at udpege særlige områder, hvor disse arter og naturtyper er beskyttede. Habitatområderne og fuglebeskyttelsesområderne udgør tilsammen Natura 2000-områderne. Det er myndighedens ansvar at sikre sig, at der er tilvejebragt tilstrækkelige oplysninger til at afgøre, om planen kan skade et Natura 2000-område.

Natura 2000-området Ølsemagle Strand og Staunings Ø ligger i en afstand på fem km og Natura 2000- området Gl. Havdrup Mose ligger i en afstand på 900 meter. Alene på grund af afstanden vurderes det, at gennemførelse af planerne ikke vil påvirke Natura 2000-områderne væsentligt.

Resultatet af miljøscreeningen for lokalplanforslaget og det tilførende forslag til kommuneplantillæg medfører, at der ikke skal foretages yderligere miljøvurdering.

Bilag IV-arter

Bilag IV i EU's habitatdirektiv indeholder en liste over udvalgte dyre- og plantearter, som medlemslandene er forpligtet til generelt at beskytte, både inden for og uden for Natura 2000-områderne. Det handler bl.a. om forbud mod ødelæggelse af yngle/rasteområder og mod at forstyrre fugle på reder.

Solrød Kommune har den 12. januar 2023 besigtiget lokalplanområdet herunder den beplantede del af området samt hovedhuset (både loft og stueetage) og driftsbygning. Kommunen fandt i den forbindelse ikke tegn på bilag IV-arter såsom flagermus (ingen ekskrementer, hule træer, udgåede træer). Det vurderes derfor, at området ikke benyttes som yngle- eller rasteområde for plante- eller dyrearter på habitatdirektivets bilag IV.