Lokalplanområdet nu og fremover

Eksisterende forhold

Lokalplanområdet på 1,5 ha omfatter matr. nr. 10e Havdrup By, Havdrup beliggende på Skolevej 70, 4622 Havdrup. Den nordvestligste del af området består af et buskads af tynde træer. I den nordøstlige del af området findes ejendommens eksisterende bebyggelse. Bebyggelsen består af to driftsbygninger og et L-formet hovedhus. Sidstnævnte er i en stand der nødvendiggør nedrivning. De to driftsbygninger er i en bedre stand. Den øvrige del af området består af græsareal, enkelte frugttræer, en tidligere køkkenhave og et læhegn omkring grunden. Nord og nordøst for hovedhuset står tre store træer. Skolevej er den eneste adgang til grunden og parkering foregår på ca. 80 m2 areal mellem buskadset og hovedhuset. Se kortbilag 2. 

Fremtidige forhold

Bestemmelserne i planen påvirker ikke ved områdets nuværende lovlige forhold, men træder i kraft ved fremtidige ændringer inden for området.

Området udlægges i forslag til i lokalplan 193.1 og forslag til kommuneplantillæg nr. 6 til offentlig formål. Det muliggør, at der på sigt kan etableres bebyggelse til anvendelser der falder ind under offentlig formål i form af en daginstitution. Der kan for en tidbegrænset periode opsættes pavilloner, der kan afhjælpe akutte behov for institutionskapacitet. Inden opstilling af midlertidige pavilloner skal Solrød Kommune godkende en samlet situationsplan der forholder sig til adgangsforhold, parkering, udearealer og renovation.

Ny bebyggelse må opføres i maks. 8,5 meter over niveauplan, som fastsættes af bygningsmyndigheden, og der må maks. bebygges 4 % for området som helhed.

Traditionelt set har bebyggelsen i det åbne land ligget langs områdets veje, og ikke trukket tilbage på grunden mod det åbne land. Ny bebyggelse placeres med associationer til en typisk gård-struktur med længer, der ikke nødvendigvis er sammenbyggede men i tilknytning til hinanden således, at bebyggelsen ikke fremstår fritstående/løsrevet. Dette af hensyn til ejendommens beliggenhed i et bevaringsværdigt kulturmiljø med rødder i blokudskiftningen og landbrugsdrift. Der fastsættes derfor en byggelinje på 50 meter fra det sydlige markskel. Formålet med byggelinjen at sikre, at bebyggelsen opføres i overensstemmelse med den eksisterende opbygning af det åbne land samt at bebyggelsen ikke hindrer udsynet fra eksempelvis Skolevej til det øvrige landskab. Derudover skal §§ 6-7 sikre at bebyggelsen i udformning og placering ikke fremstår fremmede i området. 

Der kan for en tidbegrænset periode opstilles pavilloner, der kan afhjælpe akutte behov for institutionskapacitet.

De eksisterende to driftsbygninger kan rives ned, efter Solrød Kommunes konkrete vurdering.

De tre træer markeret på kortbilag 3 ønskes bevaret grundet størrelse og beskaffenhed. Træerne vurderes, at bidrage til ejendommens sammenhæng med det åbne land. 

Der kan indrettes lege- og opholdsarealer samt etableres mindre bygninger i hele delområde I. 

Skolevej vil fortsat være adgangsgivende til ejendommen. Ind- og udkørsel, parkering og busstoppested placeres i ejendommens nordøstlige del ud mod Skolevej. Lokalplanen fastsætter en vejbyggelinje på 6 meter, hvor der kan etableres vej‐ og trafikanlæg, såfremt det vurderes nødvendigt.