Lokalplanområdet nu og fremover

Eksisterende forhold

Lokalplanområdet omfatter hele boligområdet, som hidtil har været omfattet af lokalplan 315.3. Det drejer som om området mellem for S-banen, Solrød Byvej, Cementvej og Solrød Strand. Dog er ejendomme ud til Solrød Strandvej ikke omfattet - disse er omfattet af lokalplan 701.1 for Strandvejen.
Området er beliggende i byzone og består primært af boliger i form af parcelhusbebyggelse. Området er fuldt udbygget og ny bebyggelse vil derfor kræve nedrivning af eksisterende bygninger. 

Fremtidige forhold

Bestemmelserne i planen påvirker ikke ved områdets nuværende lovlige forhold, men træder i kraft ved fremtidige ændringer inden for området.

Med udgangspunkt i områdets nuværende anvendelse udlægger lokalplanen området til boligformål og offentlige formål (børneinstitution).

Området har fremover en bebyggelsesprocent på 30 for åben-lav bebyggelse. Bebyggelsesprocenten udregnes for den enkelte ejendom.
Bebyggelse må opføres i én etage med udnyttet tagetage i en højde på maksimalt 8,5 meter.

Lokalplanområdet er fuldt udbygget og har ikke fællesarealer.

Private ubebyggede arealer skal overholde bestemmelserne i lokalplanen.

Alle veje og stier fortsætter i deres nuværende udformning.
Der kan etableres hastighedsdæmpende foranstaltninger på vejene efter Solrød Kommunes nærmere godkendelse.

Lokalplanen fastsætter byggelinjer for at sikre en rimelig afstand mellem veje og den primære bebyggelse. Inden for byggelinjerne kan der dog opføres mindre (sekundær) bebyggelse, f.eks. carporte, skure, legehuse mv. i maksimalt 2,5 meters højde. Disse skal placeres i en afstand af min. 1 meter fra vejskel.