Baggrund og høring

I 1964 blev en deklaration vedtaget der muliggjorde åben lav bebyggelse for den vestlige del af området, samt rækkehuse i den østlige del. Senere er der blevet vedtaget deklarationer samt en lokalplan der har justeret byggemulighederne.
I 2014 har Grundejerforeningen Ejegården været i kontakt med administrationen i forbindelse med aflysning af deklarationer. I denne forbindelse vurderede administrationen at deklarationen fra 1964, indeholder bestemmelser der , som i stedet bør fremgå af en lokalplan. Dette medførte et servicetjek af Lokalplan 320.1 for Ejegården, hvilket konkluderede at der var grundlag for en revidering af den oprindelige lokalplan med henblik på forældede bestemmelser udgår, forøgelse af bebyggelsesprocenten i forhold til kommuneplanrammen samt hensyn til klimatilpasning. Ydermere er deklarationerne fra henholdsvis 1968 og 1969 blevet aflyst. I forbindelse med udarbejdelsen af denne lokalplan blev der lavet mange mindre justeringer ud fra grundejerforeningen og ejerlaugene Bækbo samt 19bu's ønsker.

Det blev også besluttet at den del af Bæktoften, som er omfattet af en anden lokalplan, er inkluderet i denne lokalplan.