Miljøforhold

Miljømæssige forhold

I henhold til Lov om miljøvurdering af planer, programmer og konkrete projekter jf. lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 skal kommunen gennemføre en miljøvurdering, hvis en given plan må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet.

Som hovedregel er planer, der fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, omfattet af lov om miljøvurdering, og disse planer skal derfor “screenes”, dvs. at der skal gennemføres en kort, indledende vurdering af, om der skal gennemføres en egentlig miljøvurdering.

Ud fra “screeningen” beslutter Byrådet, om en plans påvirkning på miljøet har en karakter og et omfang, der kræver, at der skal gennemføres en egentlig miljøvurdering. 

Der er i forbindelse med forundersøgelser af området samt igen i projekteringen udarbejdet støjrapporter, som viser, at området er påvirket af støj fra veje ud over Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for støj. Screeningen redegør for, hvordan de støjmæssige udfordringer søges løst via lokalplanlægningen og i byggeprocessen.

Regnvand skal håndteres på egen grund og løsningerne hertil skal kunne håndtere en 10-års hændelse i overensstemmelse med det vedtagne serviceniveau i Solrød Kommune. Dvs. at bygherre selv skal forestå rensning og forsinkelse inden udledning til vandløb. De specifikke krav hertil vil blive stillet i et tillæg til Solrød Kommunes Spildevandsplan samt i særskilt tilladelse fra Solrød Kommune.

Der er foretaget flere undersøgelser af jordforholdende. Området er forurenet og er kortlagt på vidensniveau 2 (V2). Omfanget af forurening er dog ikke vurderet til at udgøre et væsentligt problem for den fremtidige anvendelse til boligformål.

I forbindelse med tidligere planlægning for området (kommuneplantillæg nr. 7) er der foretaget vurdering af påvirkning af Natura 2000 og bilag IV arter. Der er i forbindelse med projektet på området stillet krav om at der ikke sker en merudledning af næringsstoffer og vandmængder. Derfor er vurderingen at projektet ikke vil påvirke Natura 2000-området Ølsemagle Strand og Staunings Ø væsentligt.

Baseret på overvågning af bilag IV-arter i både 2013 og 2018 er det kommunes vurdering at området ikke er hjemsted for disse arter. Vurderingen fastholdes for forslag til kommuneplantillæg nr. 11.

Lokalplanen ledsages desuden af notat vedrørende håndtering af støj i området (Bilag 9) samt notat vedrørende jordforurening (Bilag 10).

På baggrund af screeningen af forslag til Lokalplan 417.2 med tilhørende forslag til Kommuneplantillæg nr. 11, besluttede Byrådet den 18. maj 2020, at der ikke skulle udarbejdes en miljøvurdering af lokalplanforslaget med tilhørende kommuneplantillæg. Afgørelsen er ikke blevet påklaget.