Baggrund og høring

I forbindelse med budgetaftalen for 2018-2021 vedtog Byrådet, at det ubebyggede kommunale område ved Cordoza skal udbygges til "fremtidens bærdygtige boligbyggeri". Det skal desuden være et "fyrtårn" og fungere som en byport fra syd.

I forbindelse med de indledende faser af planlægningen for boligbyggeri i området blev der udarbejdet et kommuneplantillæg (nr. 7), der muliggjorde boligbyggeri, som kunne opfylde Byrådets visioner for området. Forud for udarbejdelsen af forslag til kommuneplantillæg nr. 7 blev der i henhold til Planlovens § 23c indkaldt idéer og forslag fra naboer og andre interesserede, for hvordan området kunne udvikles. Af denne idéindkaldelse kom bl.a. til udtryk, at der er ønsker om flere mindre boliger (2-3 værelses) og at de nærmeste naboer ønsker at blive taget hensyn til forhold til bl.a. skyggepåvirkningen fra det nye byggeri.

Flere bidrag fra idéfasen, som de ovenfor nævnte, blev taget med i det videre arbejde med kommuneplantillæg og udbud, og er derfor også at finde indarbejdet i det endelige projekt.

Området blev udbudt i perioden 7. august til 1. november 2019. Der var i udbuddet stillet en række krav til indholdet i det fremtidige boligbyggeri, for at sikre Byrådets visioner om fremtidens bæredygtige boligbyggeri og for at imødekomme nogle af de indkomne idéer. Det omhandler bl.a. krav om DGNB certificering, hvilket er en certificering for bæredygtigt byggeri, krav for omfang af bebyggelsen, for at tilgodese eksisterende naboer på den nordlige side af Skæringsstreget, samt krav om varierende boligstørelser, for at imødekomme Solrød Kommunes boligpolitik.

Det vindende projekt Green Hills opfylder alle krav fra udbuddet. Du kan læse en nærmere beskrivelse af projektet under "Lokalplanområdet nu og fremover".

 

Figur 3: Visualisering af Green Hills, set fra sydvest.

 

Figur 4: Visualisering af Green Hills, set fra syd.

 

Resultat af offentlig høring

Lokalplanforslaget med tilhørende forslag til kommuneplantillæg nr. 11 har været i offentlig høring i perioden fra den 20. maj til den 15. juli 2020, begge dage medregnet.

Ved høringsperiodens afslutning var der indkommet 13 høringssvar. Høringssvarene omhandlede bl.a.:

  • Ønsker om reduktion i byggehøjde og bebyggelsesprocent
  • Spørgsmål til skyggepåvirkninger
  • Ønske om udarbejdelse af  miljøkonsekvensrapport
  • Spørgsmål til trafikale forhold og støj
  • Ønske om ændring af facader

Der blev afholdt 2 borgermøde om lokalplanforslaget og det tilhørende forslag til kommuneplantillæg, begge den 11. juni 2020.

Ud over flere af ovenstående emner, blev også afstand til indkøb, jordundersøgelse og afgrænsning af forurening samt konkrete spørgsmål til projektets udformning drøftet på mødet.

På baggrund af de indkomne høringssvar er der foretaget følgende ændringer fra lokalplanforslaget:

  • I §5.2 tilføjes at adgangsporten fra Tåstrupvej skal have en frihøjde på minimum 4,3 meter.
  • §§ 7.2 og 7.3 tilrettes, så der stilles krav om begrønning af bygningsenderne som foreslået i høringssvaret. Desuden ændres bestemmelserne, så der stilles krav om ensfarvet facade i delområde 1 mod gården, samt at facaderne i delområde 2 skal være ens med facader i delområde 1. Som konsekvens heraf tilrettes desuden bilagene 4A, 4B og 7 med nye visualiseringer.

Der er desuden foretaget en mindre tilføjelse til §7. 8 for at sikre ensartethed for småbygninger, mens §12.3 (aflysning af deklarationer) er udgået, da den omhandlende deklaration er aflyst.

Herudover foretages enkelte redaktionelle rettelser, herunder henvisninger til bilag samt visualisering i Bilag 8, hvilket ikke ændrer ved betydningen i bestemmelser og redegørelse eller vil have betydning for naboejendomme.

Det er vurderet, at ovenstående ændringer ikke er af væsentlig karakter og at planernes intentioner fastholdes.