Lokalplanområdet nu og fremover

Eksisterende forhold

Lokalplanområdet er på ca. 7 ha. og er beliggende i landzone, vest for den udbyggede del af Havdrup Vest.

Området er afgrænset mod nord af Kildevej, mod øst af bebyggelserne på Syrenhaven, Hyldeblomsthaven og Timianhaven samt de fælles grønne friarealer i Havdrup Vest. Mod syd er området afgrænset af marker mens der mod vest ligger en rideskole.

Området har tidligere været anvendt som landbrugsjord, men er de seneste år ikke blevet dyrket. Realisering af lokalplanen forudsætter ophævelse af landbrugspligten, jf, Landbrugsloven § 6.

Der lå indtil 2015 en gård i områdets nordlige del. En del af den tilknyttede have eksisterer stadig, og skal i videst muligt omfang søges bevaret i forbindelse med etableringen af de fælles friarealer. I skel mod rideskolen eksisterer et levende hegn som også skal søges bevaret.

Der er vejadgang til området fra Kildevej.

Fremtidige forhold

Bestemmelserne i planen påvirker ikke ved områdets nuværende lovlige forhold, men træder i kraft ved fremtidige ændringer inden for området.

Lokalplanen muliggør opførelse af op til 103 boliger på matr. 12b, Ulvemose, Havdrup.

Opførelsen af boliger sker i henhold til Kortbilag 3 samt med udgangspunkt i strukturplan for Havdrup Vest fra 2012 (se illustration 1).

Der må i delområde I opføres åben-lav bebyggelse i form af parcelhuse samt tæt-lav bebyggelse i form af rækkehuse og dobbelthuse.

I delområde II må der ikke opføres bebyggelse, ud over mindre bygninger til områdets tekniske forsyning samt i forbindelse med legearealer. Området skal anvendes til fælles grønt friareal.

Bebyggelse inden for lokalplanområdet må højst opføres i 8,5 meter over fremtidigt terrænniveau.

Der må opføres boliger i 1 etage samt 1 etage med udnyttet tagetage.

Parcelhusgrunde må maks. bebygges 30% mens række-og dobbelthuse må bebygges maks. 40%.

Boliger skal opføres med pudsede, filset eller vandskurede facader, facader i tegl, træ eller en kombination heraf. Desuden kan mindre partier udføres i andre materialer, så som zink eller eternit.

Tage skal udføres enten som saddeltage med en taghældning på minimum 20 grader, ensidig taghældning på maks. 10 grader eller som flade tage. Tagene kan bl.a. udføres i teglsten, tagpap, skiffer eller som grønne tage med græstørv, sedum eller lignende.

Carporte, garager, udhuse og lignende mindre bygninger må højst opføres i 2,5 meter. Dog kan carporte og garager, såfremt de sammenbygges med boligen, opføres samme højde og med samme taghældning og -materiale som boligen.

I delområde II skal der etableres fælles friarealer i form af grønne områder, legearealer og stier. 

Arealerne skal anlægges ud fra en samlet plan, som tager hensyn til de allerede etablerede fælles friarealer. Planen skal inden udførelsen godkendes af Solrød Kommune.

Lokalplanen stiller krav om, at minimum 20% af delområde II skal anlægges med vildeng bestående af hjemmehørende blomster og urter, som kan bidrage til øget biodiversitet i området. Desuden skal beplantninger generelt ske med hjemmehørende arter.

Forud for den endelige ibrugtagning skal der udarbejdes en drift- og plejeplan for de grønne områder.

I delområde II kan der desuden etableres anlæg til håndtering af regnvand, som eksempelvis regnvandsbassiner, faskiner og render.

 

Lokalplanområdet får vejadgang fra Kildevej og fra Havdrup Allé via en ny vej, som også skal fungere som adgangsvej til det opførte solvarmeanlæg.

Vejforløbene skal principielt have udgangspunkt i kortbilag 3, men der kan tillades ændringer i den nordlige del ad hensyn til bl.a. afstand til Havdrup Nyskov.

Den gennemgående vej A skal etableres med fortov i den ene side samt parkeringslommer i den anden. Parkeringspladserne skal etableres i 2,5x5 meter.

Stikvejene B etableres enten med fortov i en side eller med parkering langs vejene.

Der skal udlægges areal på egen grund svarende til 2 parkeringspladser pr. bolig. Ved rækkehuse kan der etableres minimum 1 plads pr. bolig på egen grund samt 1 plads på vejareal eller på fælles parkeringsarealer.

Langs den gennemgående vej A skal der desuden anlægges 1 parkeringsplads for hver 2 parcelhuse mens der langs vejene B skal etableres 1 parkeringsplads pr. 4 tæt-lave bolig.

I delområde II skal der etableres stiforbindelser til de eksisterende grønne områder samt til Havdrup Nyskov. Stierne skal anlægges i  minimum 2 meters bredde og skal udføres med slotsgrus eller lignende.

Langs veje skal der etableres belysning med en lyspunkthøjde på maks. 3,5 meter. Langs stier skal belysning være med pullertlamper og tage udgangspunkt i den eksisterende belysning i området.