Anden planlægning

Herunder kan du læse om, hvordan lokalplanen forholder sig til anden relevant planlægning.

Landsplandirektivet Fingerplan 2019 omfatter alle hovedstadsområdets kommuner og udgør det overordnede grundlag for kommunernes planlægning af byudvikling, byomdannelse,
grønne kiler, trafikanlæg m.m.

Lokalplan 492.4 Jersie Privatskole er beliggende i det øvrige hovedstadsområde i Fingerplan 2019. Lokalplanen har til formål at understøtte det lokale behov for en skole og tager desuden udgangspunkt i landsbyens karakter. Lokalplanen medfører ikke ændringer, der er i uoverensstemmelse med Fingerplan 2019.

 

Området er i Kommuneplan 2017-2021 underlagt bestemmelserne i rammeområde 492A. Der gælder følgende for området:

- Området er udlagt til offentlige formål i form af skole og daginstitution.

- Bebyggelsen skal ved placering og udformning fremstå med en arkitektur, der styrker landsbyens kulturhistoriske betydning, og bebyggelse må maks. opføres i 1 etage med udnyttet tagetage og 8,5 meter over det omgivende terræn.

- Den maksimale bebyggelsesprocent er 30 for området som helhed.

- Der skal etableres opholds- og friarealer svarende til minimum 100% af bygningernes etageareal og en del af arealet skal kunne bruges til klimatilpasning. Desuden skal de eksisterende grønne områder bevares i en vis grad.

Herudover gælder også de generelle rammer, som findes i Kommuneplanen.

Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanens rammer for området.

Lokalplanområdet ligger inden for et område med særlige drikkevandsinteresser, (OSD område) hvilket betyder at der skal tages hensyn til grundvandet. Der må som hovedregel ikke ske arealanvendelse, som udgør en fare for forurening af grundvandet, inden for områder med drikkevandsinteresser. Bestemmelserne i Lokalplan 492.4 vurderes ikke at være i strid med dette.

Lokalplan 703.1 Forbud mod spillehaller aflyses med vedtagelsen af Lokalplan 492.4 inden for lokalplanområdet.

Der er tinglyst en række servitutter, herunder en vejbyggelinje på 10 meter fra Yderholmvej, et oversigtsareal på hjørnet mellem Åsvej og Yderholmvej og en beplantningsregulerende servitut for områdets norldige afgrænsning. Disse aflyses ikke med lokalplanen.

Lokalplanområdet er ikke beliggende inden for kystnærhedszonen.

Lokalplanområdet ligger inden for et område, hvor skovrejsning er uønsket.

Området er ikke klassificeret i henhold til jordforureningsloven, hvorfor der ikke skal tages særlige foranstaltninger i forhold til jordforurening.

Området ligger ikke i særlig risiko for oversvømmelser som følge af nedbør eller havvandsstigning.

Der må ikke opføres boliger inden for lokalplanområdet.