Baggrund og høring

Jersie Privatskole nuværende forhold er sat i midlertidige rammer, hvor undervisningen foregår i pavilloner. En ny lokalplan skal give mulighed for at etablere permanente faciliteter, som kan skabe forbedrede forhold for skolens elever og ansatte.

Grunden, som skolen benytter, var indtil 2019 ejet af Solrød Kommune. Den 28. januar 2019 godkendte Byrådet salg af grunden til Jersie Privatskole.

Jersie Privatskole har for nuværende til huse i midlertidige bygninger, men har et stort ønske om, at bygge en ny skole. Et sådan byggeri kræver en lokalplan og Økonomi-, teknik- og miljøudvalget vedtog i marts 2019, at der skulle udarbejdes en lokalplan, som kan sikre etableringen af de nye bygninger.

Offentlig høring 

Lokalplanforslaget har været i offentlig høring i 8 uger i perioden fra den 20. maj til den 15. juli 2021, begge dage medregnet og der blev afholdt borgermøde om lokalplanforslaget den 10. juni 2021 i Jersie Forsamlingshus.

Ved høringsfristens udløb var der indkommet ét høringssvar, som ikke indeholdt bemærkninger til selve planforslaget.

På borgermødet blev bl.a. trafik, støj, hegning og bebyggelsens omfang og udformning drøftet. På baggrund af borgermødet er der i lokalplanens § 8.8 tilføjet en mulighed for at opsætte hegn langs områdets nordlige og østlige afgrænsning, mod nabomarkerne.

Der er ikke på baggrund af bemærkningerne på borgermødet og det indkomne høringssvar foretaget fra lokalplanforslaget, ud over det ovenstående samt enkelte redaktionelle rettelser, som ikke vurderes at ændre ved planens karakter eller intentioner.